Blue Imaginary / SAIRAALANMÄKI

Värit vaikuttavat meihin jokaiseen joka hetki. Silmät näkevät, solut kokevat. Värit voivat ilahduttaa ja parantaa. Ne ovat energiaa, joka vaikuttaa.

Blue imaginary teos tuo ulkotilan sisälle. Sininen unenomainen maisema, jonka tarkoitus on luoda olemassa olollaan rauhaisan paikan levähtää, kuunnella lintujen ääniä ja antaa sinisen kietoutua ympärille. Teos voi saada katsojan unelmoimaan tai johdattaa katsojan omiin metsässä liikkumisen kokemuksiin, luonnon aistimiseen ja unelmoimiseen.

 

video kuvan saa isommaksi klikkaamalla kuvan oikean puolen alareunasta wistia logon vierestä


 

video kuvan saa isommaksi klikkaamalla kuvan oikeasta alareunasta wistia logon vierestä

 

 

 

Sininen vakauttaa ja hidastaa, rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot. Se on hengen väri. Kuulas, kirkas sininen on unien ja intuition väri. Sen rauhassa viihtyvät unelmat ja sielunmaisemat. Sininen rauhoittaa tunnemyrskyt. Sitä onkin menestyksellisesti käytetty levottoman ahdistuneille potilaille. Sininen liitetään kurkun alueeseen ja se auttaa meitä ilmaisemaan itseämme selkeämmin. Taivaansiniseen liittyy haikeutta ja yleviä tunteita. Vaaleansinisellä on elimistöömme voimakkaasti antiseptinen, tulehduksia estävä ja parantava vaikutus.

12 min. videoteos kulkee metsien halki, pääosin kuva-alassa esiintyy luonto.  Jos on tarkkaavainen, katsoja saattaa haivaita metsän keskellä sen kuvitteelliset asukkaat, jotka silloin tällöin nopeasti vilahtavat video teoksessa. 

 

Havainnekuva tilaan rakennettavasta installaatiosta,

johon videoteos projisoidaan.